2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Voice of America: Orbán Viktor az eddigi legkeményebb erőpróba elé néz

Ám egyelőre nem jött lendületbe a kormányellenes mozgalom, még Budapesten sem, ahol pedig az ellenzék a legjobban szerepelt az áprilisi választáson – szemlézte a lapot a hvg.

Hogy a tegnapi budapesti tüntetésen mindössze ezren vettek részt, az rávilágít, hogy ugyan a felszín alatt lappang az elégedetlenség az államháztartás megerősítésére meghirdetett rendelkezésekkel szemben, ám egyelőre nem jött lendületbe a kormányellenes mozgalom. Még Budapesten sem, ahol pedig az ellenzék a legjobban szerepelt az áprilisi választáson – szemlézte a hvg a Voice Of Americát.

Az újság azt írja, nacionalista miniszterelnök a legkeményebb erőpróba elé néz, amióta csak visszakerült a hatalomba 12 évvel ezelőtt. Az infláció két évtizede nem volt ilyen magas, a forint mélységi rekordokat döntöget, a jogállami vita miatt bizonytalan, hogy érkeznek-e az uniós támogatások. A hatalom hiába rögzítette az üzemanyagok és néhány alapvető élelmiszer árát, az infláció miatt a jegybank a rendszerváltás óta nem látott ütemben kénytelen kamatot emelni. 

De a forint folytatja mélyrepülését az euróval, szemben, ami még jobban nyomja felfelé az árakat. Az emberek ugyanakkor borúlátóak az ügyben, hogy rá lehet-e kényszeríteni a hatalmat a gazdaságpolitika megváltoztatására, írja a Voice Of America a Reuters híre alapján.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató