2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Makizaj: Orbán háború-mániás, idő kérdése és viszi a gyerekeinket Ukrajnába

Márki-Zay Péter kedd esti Facebook-posztját azzal indította, hogy szerinte a Fidesz a választási győzelmét és a kétharmadot egy hazugsággal szerezte meg, miszerint „az ellenzék még csak ki sem képzett magyar fiatalokat vinne meghalni Ukrajnába, ettől pedig csak Orbán védheti meg Magyarországot”.

A hódmezővásárhelyi településvezető élesen bírálta, hogy Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a honvédség parancsnoka Ukrajnában járt és felkereste az orosz frontot is, bár szerinte ezt titokban tette. 

Az sem világos, miről kellett a magyar hadsereg parancsnokának az ukrán fronton egyeztetni. Ami biztos: az ellenzék – ahogy a NATO egyetlen országa sem – nem küldött volna magyar katonákat az ukrán frontra, Orbán Viktor viszont ezt máris megtette”

– írta Márki-Zay, aki szerint csak idő kérdése, hogy a háború-mániás Orbán mikor viszi el gyermekeinket katonának.

Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje előhozta, hogy a honvédelmi miniszter fokozott toborzási akciót indított és a kormány állítása szerint cseh repülőgyárból rendelt gépeket és fegyvereket. 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a rezsicsökkentés megőrzéséről, kórházi osztályok bezárásáról, az árak befagyasztásáról, a nyugdíjasok és kisemberek védelméről bizonyítottan hazudozó Orbán ebben is félrevezette a magyar választókat, mikor viszi el gyermekeinket harcolni Ukrajnába?”

– tette fel a kérdést a városvezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató