2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A maszkviselésés visszaállítását sürgeti a WHO európai igazgatója

A múlt héten közel hárommillió új COVID-19-es esetet jelentettek a kontinensen.

Az európai országoknak fel kell gyorsítaniuk az oltások ütemét, és vissza kell állítaniuk a maszkviselést, hogy képesek legyenek megbirkózni az omikron variáns által előidézett koronavírusos esetek megugrásával, és hogy el tudják kerülni a szigorúbb intézkedéseket az év későbbi szakaszában – nyilatkozta Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A múlt héten közel hárommillió új COVID-19-es esetet jelentettek Európában, ami a világszerete regisztrált új megbetegedéseknek közel felét tette ki
– hangsúlyozta.

Megkétszereződött a kórházi kezelések aránya

A kórházi kezelések aránya ugyanebben az időszakban megkétszereződött, és hetente közel 3000 ember hal meg a betegségben – áll Kluge közleményében, amelyet a 24.hu is szemlézett.

A regionális igazgató szerint a szigorításokkal el lehetne kerülni, hogy ősszel és télen túlterhelődjön az egészségügyi rendszer, és azt is, hogy szigorúbb óvintézkedéseket kelljen bevezetni a tömeges megbetegedések miatt.

A vírus itt van velünk

„Az emberek néha megkérdezik, visszatért-e a vírus. Soha el sem tűnt, itt van velünk. Terjed, mutálódik, és sajnos még mindig sok életet követel”

– fogalmazott Hans Kluge.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató