2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bolond Stephen King egy kamu-Zelenszkijnek dicsőítette Ukrajnát

Stephen King baloldali horrorszerző bedőlt egy önmagát Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek hazudó orosz férfinek, aki még arra is rávette az írót, hogy a náci kollaboránst, Sztepan Banderát dicsőítse.

 

A Zelenszkijre még csak nem is hasonlító férfivel beszélgetve Stephen King, aki sok időt tölt a konzervatívok kritizálásával és szívből gyűlöli Donald Trumpot, belebonyolódott egy eszmecserébe az ukrajnai náci szimpatizánsokról, például az Azov zászlóaljról és a Sztepan Bandera iránti imádatról; ez utóbbi arról hírhedt, hogy együttműködött a nácikkal a második világháború alatt, és segített az ukrajnai zsidók kiirtásában.

„Természetesen szeretik az olyan embereket, mint Bandera, a mi nemzeti hősünk” – mondta az ál-Zelenszkij Ukrajnáról az írónak. – „Szóval mit gondol Banderáról? A második világháborúban volt, és a Szovjetunió ellen harcolt, persze voltak bűnei, de nem olyan nagy bűnök. Zsidók elleni bűnök, de tudja, nagyon fontos, hogy Putyinnal és a propagandájával szemben álljon”.

King ezután Bandera nácikkal való kollaborálását ahhoz hasonlította, hogy George Washington és Thomas Jefferson rabszolgákat tartottak.

„Mindig lehet találni olyan dolgokat az emberekkel kapcsolatban, amivel lejárathatjuk őket. Washington és Jefferson rabszolgatartók voltak” – mondta King. – „Ez nem jelenti azt, hogy ne tettek volna sok jó dolgot az Amerikai Egyesült Államokért”.

 

Forrás: demokrata.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató