2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bajban a német kórházak: több is bezárhat az infláció és a munkaerőhiány miatt

A jövőben nem lesz magától értetődő, hogy valaki rögtön talál egy kórházat, ahol kezelni is tudják.

Egy bajor klinika vezetője számolt be róla, hogy számos kórházban súlyos munkaerőhiányban szenvednek, a brutális energiaköltségekkel és az inflációval is meg kell, hogy birkózzanak. A V4NA hírügynökség jelentése szerint a német egészségügyön súlyos sebet ütött a covid-járvány, most pedig az inflációval kell, hogy küzdjenek, ráadásul a rendszerből rengetek szakorvos hiányzik, sok helyen már alig bírják a betegeket ellátni.A háború okozta infláció és elszabaduló rezsiköltségek is tépázzák a rendszert, ugyanis ez jelenleg lehetetlenné teszi a fejlesztéseket és az energetikai beruházásokat.

750 ezer euró többletköltséggel kell számolni az áram és a gáz tekintetében”

– jelentette ki az egyik schwabmüncheni klinika vezetője, aki szerint a társadalom nagy része még nem ismerte fel, hogy a helyzet mennyire drámai: a szolgáltatások csökkenése felé haladnak, olyannyira, hogy már nem magától értetődő, hogy valaki azonnal talál egy kórházat, ahol el tudják látni.

A többletköltséget mérsékelni lehetne fejlesztésekkel, azonban erre nincs jelenleg pénze a klinikáknak. Véleménye szerint általános nézet az orvosok közt, hogy a politika nem fordít elég figyelmet a klinikák problémáira, különösen a munkaerőhiányra, mert egyszerűen nem áldoz elég pénzt arra, hogy megérje a szakmában maradni.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató