2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Feljelentik és lemondásra szólítják fel a DK-s alpolgármestert

Nemes László, Pesterzsébet DK-s alpolgármestere feltehetőleg családi célokra használta fel az önkormányzattól kapott taxikártyát – írja a Mandiner. Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a lapnak elmondta, a gyurcsányista alpolgármester családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten. A Fidesz feljelentést tesz. 

Nemes László alpolgármesterként jogosult arra, hogy az önkormányzati taxikártyáját használva utazzon és intézzen el munkahelyi ügyeket, de úgy tűnik a Mandiner kedden megjelent információi szerint, hogy a pesterzsébeti polgármester-helyettes családja is szívesen használta ki eddig a lehetőséget.

Az első gondolatom az volt, hogy egy Família Kft.-t működtetnek”

– reagált a Mandiner megkeresésére Buc-Horváth Gabriella, a kerület kormánypárti képviselője.

A politikus szerint egyértelmű, hogy a DK-s politikus és családja közpénzzel élt vissza, ezért lemondásra szólítják fel az önkormányzatba beépült házaspár.

Nemes úr úgy védekezik, hogy visszafizeti a taxizásra fordított összeget az önkormányzatnak, mondván, nem akar nyomozni, pontosan ki, mikor, mire használta a kártyáját”

– számolt be Buc-Horváth.

A Mandiner szerint a mostani ügy egy újabb szög lehet az ellenzéki összefogás pesterzsébeti koporsójában, ugyanis régóta hírlik, hogy nem működik a koalíciós munka. Volt olyan MSZP-s politikus, amelyik kilépett a frakcióból, hogy így támogassa a DK-t, azaz Gyurcsányék itt is megkezdték az MSZP leszalámizását. A Demokratikus Koalíció az LMP-vel, a Jobbikkal, a Momentummal és a Párbeszéddel alkotja jelenleg a többséget az önkormányzatban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató