2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Sörpad, alkohol, drog, bulika - A Kutyapárt lezárta az Erzsébet hidat

Újabb hídfoglaló tüntetést szervezett péntek estére a Kétfarkú Kutya Párt. A „Kata aláírta” elnevezésű demonstrációt a rekordközeli kánikulában este hatra hirdettékmeg az Erzsébet hídra, és az esemény leírása szerint egészen éjfélig tart majd, közben pedig a tervek szerint több tucatnyian fel is szólalnak majd.

Közben utcafórumot is lesz, „hogy megpróbáljuk kitalálni, milyen lehetőségeink maradnak akkor, ha véletlenül mégse bukna meg a kormány a mostani tüntetéshullám miatt”. A párt azt is kérte, a résztvevők rajzoljanak magukra vagy egy táblára szomorú fejet.

Az esemény elején, este negyed hétre még nem gyűltek össze túl sokan: körülbelül ötvenen lehettek a sajtón kívül, ők a járdán gyülekeztek. A párt buliszekere már a buszsávban parkolt, de a forgalom még gond nélkül kikerülte. Mellette a sörpadokon páran söröztek.

Este fél hétre aztán már párszázan lettek, és le is zárták a pesti oldalról az Erzsébet hidat, a sörpadokat keresztbe rakták, a színpadot felállították, a forgalom leállt. Többen a templom árnyékában bújtak meg a hőség elől, a hídon pedig sátrakat is felállítottak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató