2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kamu Geri bejelentette: Budapest legnagyobb értéke a Pride

Tegnap EP képviselőkkel és nagykövetekkel találkoztam a Városházán, az esemény apropóját a mai Pride vonulás adta. A vendégeink ugyanis, hasonlóan Budapest vezetéséhez, egyetértenek abban, hogy mindenkit megillet a szabad párválasztás joga. A szerelem az szerelem, a család az család.- írja Karácsony.

A Pride hónap kezdetén kikerült a szivárványos zászló a Városházára, ahogyan az elmúlt három évben mindig. És Pride hónap idején ott a helye ezután is. Számomra ez magától értetődő.

Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem az uralkodói hatalom teremtett meg. Hanem éppen annak ellenében jött létre és küzdötte ki jogait és szabadságát. Az a dolgunk most, hogy védjük és óvjuk a város és a városlakók szabadságát és jogaikat, hogy újra kimondjuk: ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja.

Régen a városok fallal vették magukat körül, hogy megvédjék értékeiket és elveiket. Ma úgy védjük meg elveinket és értékeinket, hogy lebontjuk ezeket a falakat. Lebontjuk a falat, amit gyűlöletből emelnek a szabadság útjába, amit hazugságokból építenek az igazság elé.

Főpolgármesterként kötelességem azok mellett állni, akik jogaikért és szabadságukért állnak ki, apaként, társként és érző emberként pedig ez a természetes számomra.

Budapest büszke a Pride-ra. Budapesten mindenki azt szeret, akit akar. Budapest mindenkié!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató