2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyöngyösi állítja, megbotlott a nyelve, mikor a zsidókat írta volna össze

A Jobbik elnöke szerint lényeges különbség van Orbán Viktor tusványosi beszéde, és az ő zsidólistázása között.

Gyöngyösi Márton közösségi oldalán reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére, szavaira Deutsch Tamás reagált. A Fidesz EP-képviselője úgy fogalmazott:

Gyurcsány szerint náci vagyok. Gyöngyösi szerint listázandó zsidó. Ez a centrális erőtér. (Mindketten elmehetnek a p***ba.)”

Ezekre reagálva a Jobbik elnöke azt mondta Spirit FM Aktuál műsorában: szerinte egy jól előkészített programbeszéd és „egy nyelvbotlás” között hatalmas különbség van, hiszen egy előre megkomponált beszéd esetén nagyon nehéz még a kontextusából is kiragadni úgy egy mondatot, hogy félreérthető legyen.  

Ismeretes: Gyöngyösi Márton arra a „nyelvbotlására” gondolt, amikor is zsidókat akart listázni a magyar Országgyűlésben és kormányban.

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott, itt az ideje annak, „hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató