2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jobbágyfelkelés lesz Budapesten

Ismét vidám délutánnak néznek elébe az autósok, illetve a munkába, vagy onnan hazafelé igyekvők, hétfőn is tüntetnek a Margit hídon az eredetileg a KATA-szabályozás ellen demonstrálók.

A „Jobbágyfelkelés!” néven meghirdetett újabb tüntetést ezúttal az ételfutárok szervezik, akik a Facebookon azt írják, „ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat”.

A tüntetés célja elvben továbbra is csupán a nemrégiben elfogadott katatörvény visszavonása, esetleg módosítása, illetve az, hogy tolják el annak a bevezetésének határidejét januárra, és tervezzék újra a rezsicsökkentés csökkentését. Az elmúlt napokban azonban a “politikamentes” tüntetéssorozatnak erős pártszínezete lett, elsősorban a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt telepedett rá a katás demonstrációkra.

A mai tüntetés (hivatalos) előzménye ugyanakkor nem a pártpolitika: múlt csütörtökön a Futárok a katáért elnevezésű csoport néhány tagját teázásra hívta Palkovics László ipari miniszter, miután egy korábbi tüntetésen a Vár egyik éttermének teraszán váratlanul találkoztak. Ezen a megbeszélésen a futárok szerint nem értek el semmit, a légkör is inkább feszült volt.

 

(Pestisrácok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató