2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szlovák lap: Valódi botrány Szijjártó és Lavrov találkozója

Orbánnak pedig az a szokása, hogy a történelmi Magyarország és a mai Románia területén „fasisztoid arcátlanságokat” beszéljen – írja a Sme.
 

A liberális SME nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikk szerint „valódi botrány” volt Szijjártó Péter külügyminiszter találkozója Szergej Lavrov orosz kollégájával azt követően, hogy az Európai Bizottság bemutatta a gáz tervezetét. Az Orbán-kormány ezt a típusú „truc diplomáciát” már hosszú ideje csinálja és hagyja, hogy fizessenek neki a kompromisszumokért.- szemlézi a mandiner.

Az EU szerkezete ezt lehetővé teszi számukra és ők ezt élvezik. Miközben természetesen továbbra is a brüsszeli elnyomásról kiabálnak és a tetteiket az arról szóló ideológiával indokolják, hogy csak máshol is partnereket keresnek, hogy a Nyugat romlott, és elnyomják az értékeiket. Orbán minden évben a beszédeivel ezt a „politikai üzleti modellt” egy erdélyi városkából táplálja.

Az a szokása, hogy a történelmi Magyarország és a mai Románia területén „fasisztoid arcátlanságokat” beszéljen, miközben legalább egy gondolat minden évben a világsajtóban is rezonál. Az Orbánnal folytatott viták ideje véget ért. Nagy valószínűséggel ma a NATO-ban nem kap információkat, az EU-ban pénzügyileg nehéz helyzetbe került, a V4-ből pedig diplomáciailag kiszorítódott – vélte a szerző.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató