2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zelenszkij: Az oroszok gázzal zsarolják az európaiakat, nem törődve a szegényekkel

Az ukrán elnök szerint az oroszok szándékosan meg akarják nehezíteni Európa felkészülését a télre.

Ukrajna azzal vádolja Moszkvát, hogy „gázháborút” folytat Európa ellen, és azért vágja el az ellátást, hogy „terrort” gyakoroljon az emberekre, írja az Index. A Gazprom orosz energetikai vállalat bejelentette, hogy csökkenti a Németországba irányuló gázszállításokat, hogy lehetővé tegye az Északi Áramlat 1 gázvezeték turbinájának munkálatait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban azt mondta, hogy ez egyszerűen „gázzsarolás” Európával szemben.

A Gazprom hétfőn közölte, hogy a karbantartási munkálatok elvégzése miatt a jelenlegi szint mintegy felére kell csökkentenie a gázszállítást, de a német kormány szerint nincs technikai oka a szállítás korlátozásának – írja az Index a BBC nyomán.

„Európa gázzsarolására, amely hónapról hónapra csak rosszabb lesz, egy terrorista államnak szüksége van arra, hogy minden európai életét megkeserítse” 

– mondta Zelenszkij esti beszédében. Szerinte szándékosan meg akarják nehezíteni Európa felkészülését a télre, nem törődve azzal, hogy az emberek emiatt a hidegebb hónapokban milyen szegénységben élhetnek, írják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató