2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Frakciószerződésekkel próbált 80 milliót kijátszani az embereinek Jakab Péter

Az utolsó pillanatig megpróbálta bebetonozni magát Jakab Péter, mielőtt pártja végleg megelégelte a folyamatos botrányait és bukásait.

A Magyar Nemzet információi szerint nyolcvanmillió forintot próbált átjátszani saját holdudvarának Jakab Péter közvetlenül azelőtt, hogy lemondatták volna a Jobbik frakcióvezetői tisztségéről. A bukott politikus kihasználva, hogy még frakcióvezető – aki az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt.

Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiú­sította meg, majd le is váltották Jakabot. Persze utóbbi nem azt jelenti, hogy a Jobbik általában sokkal tisztább kezű lenne mint Jakab.

Mintegy nyolcvanmillió forintot próbált kijuttatni Jakab Péter a Jobbikból pár nappal azelőtt, hogy leváltották a párt frakciójának éléről – értesült a Magyar Nemzet. Amikor Jakab már tudta, hogy az elnökség után a képviselőcsoport vezetését is kénytelen lesz elengedni, nyolcvanmillió forint össz­értékű szerződést írt alá.

A lap információi szerint Jakab a leváltása előtti hétvégén a Képviselői Irodaházban írta alá az ominózus papírokat, melyeket soron kívül küldtek be az Országgyűlés Hivatalához, hogy azokat minél előbb jóváhagyják, de legalábbis addig, mielőtt Jakab elveszíti frakcióvezetői posztját és ezzel a jogot is, hogy egy személyben írjon alá szerződéseket.
Tudvalevő, hogy az Országgyűlés Hivatala a képviselőcsoportok által kötött szerződések tartalmát nem ellenőrzi, mindössze azt, hogy az adott frakció­nak van-e fedezete a megjelölt összeg kifizetésére. Jakab ezt az ellenőrzést igyekezett siettetni, tudván, hogy napjai vannak hátra a frakcióvezetőként.

A Magyar Nemzet értesülései szerint szerint azonban mielőtt Jakab nyolcvanmilliós terve révbe ért volna, a párt frakciója megakadályozta a bukott pártelnök haverjainak szerződéseit, mégpedig úgy, hogy visszatartották azt a keretet, melyből havonta visszaadnak a frakciónak. A lap felidézte, a jobbikos képviselőket lemondatják az asszisztensi keret egy részéről, valamint az irodabérlési keretről is. Ráadásul a legutóbbi választás után már csak az lehetett képviselő, aki a teljes asszisztensi keretéről is hajlandó volt lemondani. A képviselőcsoport tagjai, akik akkor már tudták, hogy nem akarják Jakab Pétert a frakció élén látni, úgy döntöttek, mégsem mondanak le saját képviselői keretükről. Ezzel megszűnt a kifizetéshez szükséges forrás, az utalások tehát nem teljesülhettek. Pár nappal később a jobbikos képviselőtársak leváltották Jakab Pétert, aki így a saját holdudvarának kijátszott pénzek nélkül távozott– számolt be a Magyar Nemzet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató