2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hegedűs Zsuzsika az RTL-en vergődik: robbantani fogok, megállítom Orbánékat

Hol máshol, mint az RTL Klubon beszélt arról Hegedüs Zsuzsa, aki kedden nyílt levélben jelentette be lemondását miniszterelnöki megbízotti posztjáról, hogy „robbantani szeretne” távozását követően. A szociológus kedden azt állította, hogy Orbán Viktor tusványosi beszéde volt számára a „vörös vonal”, azonban már aznap a liberális médiának nyilatkozott arról, hogy el fog indítani egy olyan civil kezdeményezést, „amellyel ennek a történetnek véget lehet vetni”.- szemlézte a pestisracok.hu.

Hegedüs a Híradónak elmondta, ami először „kivágta nála a biztosítékot, az a homofóbtörvény volt”. Arra a kérdésre, hogy akkor miért maradt a posztján, Hegedüs azzal reagált, hogy akkor még nem volt biztosítva a költségvetési forrás a vidék digitális felzárkóztatására, ami a szakember által támogatott egyik program volt.

Hegedüs ezután felmondta a már megszokott jogállamisági mantrát hozzátéve hogy véleménye szerint renden van, hogy az Európai Unió visszatartja a magyar embereknek járó EU-s forrásokat.

Amíg a jogállamiságot nem hozzuk rendbe, nagyon helyes, hogy nem kapunk
– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miért jelentette meg nyilvánosan a lemondó levelét, Hegedüs azt mondta:

Azért, mert robbantani akarok. Csinálnom kell valamit, hogy ezt megállítsuk. Mert ez egy olyan métely, amit ha nem állítunk meg azonnal, akkor terjedni fog.

A korábbi tanácsadó azonban itt nem állt meg, elmondta azt is, hogy felmondásával az is a célja, hogy elinduljon egy olyan civil kezdeményezést, „amellyel ennek a történetnek véget lehet vetni”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató