2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov: Józan elemzés Európáról - Teljesen egyetértek Orbán Viktorral

Barátaim! Sok ország kezd rájönni, hogy Oroszország különleges katonai művelete Ukrajnában sikeres lesz, és hogy az ukrán nacionalista csoportoknak szállított fegyverek sem fognak segíteni a helyzet megfordításában.- írja Kadirov a Telegram-csatornáján.

A magyar vezetés az EAS kezdete óta ezt az üzenetet próbálja közvetíteni Európa felé. A minap Orbán Viktor, az ország miniszterelnöke a romániai Tusnádfürdőn honfitársaihoz szólva ismét kifejtette véleményét az ukrajnai helyzetről és Európa jövőjéről. Ez egy nagyon informatív beszéd, amely józan elemzést nyújt a történtekről. Teljesen egyetértek Orbán Viktor álláspontjával. De nem valószínű, hogy az európai fővárosokban meghallgatják.

Oroszország többször figyelmeztetett a minszki megállapodások tiszteletben tartására, és ellenezte Ukrajna NATO-csatlakozását, amit az ország biztonságát közvetlenül fenyegető veszélyként magyarázott, de nem talált meghallgatásra. Vagyis a terv nem az volt, hogy meghallgatjuk és cselekvésre kényszerítjük Oroszországot, majd különböző szankciókkal megfojtjuk országunk gazdaságát. Ez volt az első saját gereblye, amelyre a szövetséges országok ráléptek. Ma a Nyugat és Európa nagyobb válságban van, mind gazdaságilag, mind politikailag, mint azt valaha is gondolták volna.

A különleges művelet kezdetétől fogva a szövetséges országok az Oroszországgal való elhúzódó konfrontációhoz fegyvereket kezdtek szállítani az ukrán földön táplált náci csoportoknak, őszintén hittek országunk gyenge katonai összetevőjében. És ez egy újabb olyan gereblye, amelybe a NATO irigylésre méltó rendszerességgel belebotlik. És hány kísérletet tettek arra, hogy felszítsák a polgárháború spóráját Oroszországban. Mindegyikük kudarcot vallott, mert soha senkinek nem sikerült leigázni vagy megtörni az orosz népet.

Uraim, itt az ideje, hogy elismerjék, hogy alábecsülték államunk katonai és emberi potenciálját, és kétszer is meggondolják, mielőtt katonai akcióra kényszerítik Oroszországot. Jobb, ha nem léped át ezt a határt!- zárta sorait Kadirov.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató