2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Távgyógyulást ígért a kuruzsló, két év börtönt kaphat

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 41 éves nő ellen, aki orvosi végzettség és természetgyógyászati vagy egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedély nélkül gyógyítónak hirdette magát a neten. Az ügyészségi közlemény szerint a 2014-2020 között a nő „19 sértettnek összesen több mint 14 millió forint kárt okozott, mely a mai napig fennáll.”

A csaló az őt felkeresők vagy azok hozzátartozói egészségügyi problémáit „gyógyítási tevékenység látszatát keltve kezelte”. Többek között szívbetegségben, álmatlanságtól, depressziótól, daganatos betegségekben, látásproblémáktól és gerincferdüléstől szenvedő emberek fordultak hozzá a gyógyulás reményében. A nő néha személyesen, de jellemzően „távgyógyítás” keretében, az interneten, videóbeszélgetés közben végezte el az általa szükségesnek vélt „kezeléseket”, amelyekért mindig előre kérte a pénzt.

A nő módszere és az általa végzett tevékenység az ügyészség közleménye szerint orvosilag megalapozatlan volt, a hozzá fordulók egészségügyi problémáit nem enyhítették.

Az ügyészség a nő ellen csalás és kuruzslás miatt emelt vádat, amelyben végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást is kért. A közlemény szerint „az ügyészség a vádlott beismerése esetére 2 év börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató