2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az UEFA megbüntette a Slovan Bratislavát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Slovan Bratislavát: a szlovák klubot szurkolóinak a Ferencváros otthonában 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn tanúsított viselkedése miatt marasztalta el a testület.

A múlt szerdai összecsapáson a szlovák drukkereknek többször is rasszista megnyilvánulásai voltak, emiatt 40 ezer eurós büntetést kapott az egyesület. A Slovannak ezen kívül pályára hajított tárgyakért 25 ezer, pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie.

 További büntetésként a pozsonyi gárda otthonában nem lehet majd nyitva a Slovan ultrái számára fenntartott C-szektor a görög Olmypiakosz ellen augusztus 11-én sorra kerülő Európa-liga selejtezőn, az üres helyekre pedig rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A Slovan-drukkerek ezen kívül nem kísérhetik el kedvenceiket a párharc görögországi felvonására, és amennyiben egy későbbi UEFA-mérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozóra.

A Ferencváros a hazai vereség után most szerdán 4-1-re nyert vendégként, ezzel a BL-selejtező harmadik fordulójába jutott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató