2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Dráma a Jobbikban: Az új elnökséget is lemondásra szólították fel

Bíró László, Jakab Péter egyik szövetségese ment neki a Jobbik elnökségének és frakciójának, még lemondásra is felszólította őket.

Úgy tűnik, nem csitul a jobbikos belháború. Péntek délelőtt nyílt levelet közölt Bíró László, a Jobbik judapestező politikusa. 

Több tiszteletet a tagságnak, több tiszteletet azoknak, akik a végeken dolgoznak! Mert ha ők nem lennének, ti nem vennétek fel a milliós fizetéseteket havonta”
– kezdi Facebookon közzétett levelét Bíró, majd rátér Jakab Péter ügyére is.

„Mégis milyen vezetés az, ahol egy gazdasági válság elején, az elszabaduló élelmiszerárak, a kifizethetetlen számlák és az egyre romló forint idején ti azzal voltatok elfoglalva, hogy Jakab Pétert a Jobbik elnökét leszedjétek először a párt éléről majd a frakcióvezetésről” – tette fel a kérdést. Szerinte ugyanis Jakab Péter „a haláltól és a teljes megsemmisüléstől” mentette meg a pártot, amikor Gyöngyösi Márton vezetésével az európai uniós választáson 6 százalékot értek el és kendőzetlenük Orbán Viktor szemébe mondja azt, amit vidéken gondolnak róla. Azt üzente a pártvezetésnek és a képviselőknek, hogy méltatlanná váltak az Országgyűléshez és a szavazókhoz. „Nos, ha ti a Jobbik érdekeit nézitek, azonnal lemondtok minden tisztségetekről” – közölte, hozzátéve, hogy a mandátumukat át kellene adni olyan vidéki politikusoknak, mint Kálló Gergely, Szabó Ervin, Steinmetz Ádám vagy Csányi Tamás.

A fülembe cseng Gyöngyösi Márton elnöki beszéde, ahol azt mondtad Marci, te vagy a garancia a konszolidációra. Hát ez nem sikerült. 3 hét alatt ebbe is belebuktál”
– üzente a Jobbik elnökének Bíró László, hangsúlyozva, hogy amit ebben a helyzetben Gyöngyösi tehet, az az, ha lemond.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató