2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Újra egymást lövik a migránsok Szabadkánál

Egy embert kórházba szállítottak. Azt még nem tudni, hogy pontosan mi történt.

Jelentések szerint Szabadka közelében ismét lőfegyverrel támadtak egymásra a migránsok, egyiküket kórházba is kellett szállítani. A helyiek szerint elviselhetetlen a helyzet, mert a migránsok rettegésben tartják az egész környéket, segítségre pedig nem igen számíthatnak.

Úgy tudni, a legújabb lövöldözés a makkhetesi városrészben történt, az erdős területet hónapok óta a migránsok lakják. Csütörtök este ezen a részen dördültek lövések, nem messze a lakóházaktól, és a magyar határtól. Légvonalban nagyjából egy, másfél kilométerre van a magyar biztonsági határzár, és az erdő mélyéből hallatszódtak a lövések.

Az M1 tudósítója szerint a meglőtt migránst a társai segítségével húzták ki a lakott részre, ahol egy asszony vette észre este fél tíz körül, hogy egy meglőtt migráns fekszik a háza tövében. Legutóbb július elején lövöldöztek illegális migránsok Szabadka mellett Akkor szirénázó mentő- és rendőautók, golyóálló mellényes egyenruhások lepték el a városrész környékét. A helyiek akkor is fegyverropogást hallottak az erdőből. Utólag kiderült, két felfegyverzett migránscsoport támadt egymásra. A lövöldözésben egy ember meghalt, heten pedig súlyosan megsebesültek. A migránsok a rendőrökre is rátámadtak, majd többen elmenekültek.

Nekem az eszem megállt mikor meghallottam hogy fegyverük is van. Meg kések, meg olyan nagyobb kések, azt tudtuk már előbb is, de hogy olyan fegyvereik vannak, megáll az ész”

– mondta az egyik helyi lakos. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató