2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Renault közölte, hogy 2.3 milliárdos veszteséggel járt a kivonulása Oroszországból

A francia Renault autógyártó becslése szerint 2,3 milliárd euró, ami 2,34 milliárd dollár, veszteséget szenvedett el az idei első félévben a második legnagyobb piacáról, Oroszországból történő kivonulás miatt – közölte a vállalat pénteken közzétett pénzügyi jelentésében.



 “A megszűnt tevékenységek eredménye 2,3 milliárd eurós veszteséget jelent 2022 első félévében, elsősorban az AVTOVAZ és a Renault Oroszország ingatlanjai, gépei és berendezések, immateriális javak és márka értékvesztése, valamint a csoport más vállalatai által birtokolt egyes eszközök értékvesztése és az eladott oroszországi vállalatokkal kapcsolatos értékesítések eredménye miatt” – olvasható a jelentésben.
 
A Renault még márciusban függesztette fel oroszországi tevékenységét, nem sokkal az ország ukrajnai katonai műveletének kezdete után. Májusban aztán a Renault eladta a Renault Oroszországban lévő 100%-os részesedését és az orosz AVTOVAZ autógyártóban lévő 68%-os részesedését. A vállalat vagyona május 16-án került orosz állami tulajdonba.
 
Jean-Dominique Senard, a Renault elnöke akkoriban fájdalmasnak, de a Renault orosz munkavállalóinak védelme érdekében szükségesnek nevezte a döntést.
 
Az orosz hatóságok közölték, hogy a Renault korábbi üzemében egy hazai márkájú autó gyártását kívánják beindítani.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató