2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Eltévedt és meghalt egy túrázó a Tátrában

Kétnapi keresés után találták meg egy cseh turista holttestét a Magas-Tátrában lévő Kis-Tarpataki-völgyben (Malá Studená).



Eltévedhetett túrázás közben az a cseh állampolgár, akit két napig kerestek a hatóságok, de már csak a holttestét találták meg péntek délután a Kis-Tarpatakai-völgyben.

A 69 éves férfit szerda óta keresték, ekkor szállt le az ótátrafüredi (Starý Smokovec) vasútállomáson a vonatról, hogy kirándulni induljon – írja az Új Szó.

A turista holttestét a hegycsúcs alatt vették észre. Mint írják, a jelek szerint a férfi elveszíthette egyensúlyát, aminek következtében a völgybe zuhant.

Mint megírtuk, egy hónappal ezelőtt egy nő zuhant a mélybe a Magas-Tátrában; bár a hegyi mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, már nem tudták megmenteni a turista életét. Idén januárban három lengyel hegymászó halt meg a Magas-Tátrában. Holttestüket kétnapos kutatás után találta meg a szlovák Hegyimentő Szolgálat. A hegymászók a 2655 méter magas Gerlachfalvi-csúcs, a Magas-Tátra és a Kárpátok legmagasabb ormának déli oldalán próbáltak meg felmászni vagy leereszkedni. Szintén idén januárban egy 29 éves nő is életét vesztette a Magas-Tátrában, miután 300 métert zuhant. Az eset a Kis-Tarpataki-völgyben történt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató