2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Öttusa-vb: Gulyás Michelle ezüst-, a női csapat bronzérmes

Gulyás Michelle ezüstérmet nyert a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett.



A döntő másik magyar résztvevője, Simon 16. lett, Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar együttes pontszámába.

Győzött az olasz Elena Micheli, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba.

A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikak.

A 70 fős női mezőny szerdán a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a csütörtöki körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők az elődöntőbe, és a továbbjutók a döntőben is ezzel a pontszámmal kezdtek. A péntek délutáni-esti elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a szombati döntőbe csoportonként az első hét-hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jutott be. A magyar négyesből ketten biztosították helyüket a finálé mezőnyében.

A legjobban Simon vívott csütörtökön a magyarok közül, ő 22 ellenfelét legyőzte, és csak 13-tól kapott ki, ennek köszönhetően a döntőt az 1-3. pozícióból kezdte. Gulyás 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, ezzel a finálé rajtjánál 5-6. volt. A lovaspályán szombat este - villanyfényben - Gulyás hibátlanul ment végig, Simon egy akadályt húzott le. A bónuszvívásban - melyben a rangsoroló vívás sorrendje alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, és a győztes maradt mindig a páston - mindkét magyar egy győzelmet aratott, azaz két pluszpontot szerzett.

A 200 méteres úszásban Gulyás 2:12.74 perccel a harmadik leggyorsabb volt, Simon pedig 2:24.59-cel 17. lett ebben a számban.

A négy lövősorozattal megszakított 5x600 méteres futást a Gulyás harmadik, Simon a kilencedik pozícióból kezdhette, előbbi hátránya 18 másodperc volt az éllovas Michelivel szemben, és öt a francia Elodie Clouvel mögött. Gulyás már az első lövészetből másodikként jött ki az állásból, majd mindegyiknél közelebb került az élen futó olaszhoz, akit az utolsó körben utol is ért, a hajrát azonban ellenfele bírta jobban. Ezzel a tavaly, a kairói vb-n nyert bronzérme után ezúttal ezüstöt érdemelt ki a 21 éves magyar versenyző. A kombinált számban Gulyás (11:40.70) a hatodik, Simon (12:29.20) a 16. időt érte el.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató