2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Washington Post: Orbán rasszista retorikája tetszik az amerikai jobboldalnak

A lap szerint a turványosi beszéde miatt törölni kéne Orbán Viktor CPAC-en való szereplését.

Szerkesztőségi véleménycikket adott közre a Washington Post. – Rasszista nézetei miatt Orbán Viktort azonnal törölni kellene a republikánusok jövő héten esedékes Konzetvatív Politikai Akció Konferenciájának (CPAC) előadói közül – írja „Magyarország rasszista erős embere, és az amerikaiak, akik imádják” című írásban.

Az amerikai lap szerint az amerikai populisták példaképe egy Kansasnál kisebb gazdaságú, Michigannél kisebb lakosságú ország autokrata vezetője lett. Hozzátették, hogy

míg Orbánt Nyugat-Európában már mindenki kerüli, a republikánusok nagy pártrendezvénye, a CPAC viszont jövő héten Dallasban fogadja a magyar miniszterelnököt.

A véleménycikk szerzője megjegyzi, hogy az Orbán-imádó republikánusokat nem zavarja Orbán „rasszista, retrográd retorikája”, ahogy az sem, hogy legutóbbi beszédében a magyar miniszterelnök támadta az Egyesült Államokat is az Oroszország elleni szankciók miatt, és mellesleg viccelődött náci gázkamrákkal a németek kárára, és óvott európai fajkeveredéstől. Leszögezték, hogy azért nem zavarja a retorika őket, mert ők is hasonlóan gondolkoznak. 

Zárszóként a szerző kifejti, hogy bár Orbán Tusványoson hangoztatott rasszista tételei a fajkeveredés veszélyeiről ellentétesek az Egyesült Államok alapértékeivel s ezért Orbánt azonnal törölni kellene a CPAC meghívotti listájáról, de minden jel arra mutat, hogy éljenzés közepette vonulhat be Dallasba.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató