2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy Ákos nem zárja ki, hogy pártot alapít

Azt a Jaksity Györgyöt is megkeresné a képviselő, aki „beteg demokráciának” nevezte korábban Magyarországot.

Interjút adott a Válasz Online-nak Hadházy Ákos. A politikus tíz éve még fideszes önkormányzati képviselő volt. „Akkor még minden rendben volt a NER-rel, vagy csak naiv időszakát élte épp?” – kapta is a kérdést Stumpf Andrástól. 

„Abba a hibába estem eleinte én is, amelybe mai ellenzékiek is szoktak, de még inkább Fidesz-szavazók. Amikor azt mondja az ember magának: a másik oldal sokkal rosszabb, tehát kötünk kompromisszumokat” – válaszolta Hadházy.

Hozzátette: mindenesetre, aki kicsit is tisztességes, már régen otthagyta a rendszert.

Hegedüs Zsuzsa bohózatba forduló lemondása, mégsem lemondása, aztán mégis lemondása történetén most már persze csak derül az ember, de az első megszólalása tiszteletreméltó volt.
Csak sajnos az is nagyon késői”

– hangoztatta a képviselő.

Pártalapítás, Jaksity György

„Ahogy az ellenzéki pártokat most elnézem, valószínűleg szükség lenne rá” – reagált Hadházy arra a felvetésre, hogy alapít-e saját pártot. Szerinte annak nincs értelme, hogy legyen egy Hadházy-párt, sok más elvérzett formáció után még egy. „Értelme akkor van, ha rengeteg aktivistát sikerül megnyerni, illetve olyan alapítókat, akik ismertek, valamit letettek már az asztalra, van vesztenivalójuk és mégis beleállnak” – tette hozzá.

Jaksity Györgyről megjegyezte: 

ha pártalapításra adnám a fejem, ő például éppen olyan ember, akit feltétlenül meg kellene keresni.

Amit a Corvinus diplomaosztóján elmondott, nagyon igaz, és hogy őszinte mert lenni, igazat mert mondani, tiszteletet érdemel” – hangoztatta Hadházy.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató