2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A hollandok lopják leginkább a szomszéd WIFI-jét

A Statista globális fogyasztói felmérése által gyűjtött adatok szerint a holland online válaszadók 16 százaléka vallotta be, hogy otthon, főleg a szomszéd vagy a főbérlő vezeték nélküli kapcsolatán keresztül jut internethez.

Ez az arány több mint kétszerese a többi kiválasztott országban élőkhöz képest, a szomszédos Németországban hét százalék, Franciaországban pedig hat százalék. A felmérés szerint 2022-ben a hollandiai válaszadóknak csak 40 százaléka rendelkezik szélessávú hozzáféréssel, további 14 százalékuk pedig okostelefonon vagy táblagépen keresztül működő mobilkapcsolattal internetezik.

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban alacsonyabb, három százalékos, illetve két százalékos volt a szomszédok WiFi-jét használó felnőttek aránya. Az Egyesült Államokban a szélessávú internetkapcsolattal rendelkezők aránya is viszonylag alacsony volt, 43 százalék, míg az Egyesült Királyságban magasabb, 76 százalék.

A Statista nem kívánt következtetéseket levonni az adatokból, azt azért megjegyzi, hogy érdekes módon más országokkal ellentétben 

Hollandiában, míg a számítógépbe való betörés igen, addig a titkosított wifire való betörés nem számít bűncselekménynek.  

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató