2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"Ne késlekedj... Jön a tél" - Az oroszok videóban üzenték, hogy mindenki költözzön hozzájuk

A spanyolországi orosz nagykövetség egy országimázs videóval üzent Európának, egyszerre hanyag és fenyegető módon. A kisfilmben először kifejtik Oroszország előnyeit Nyugat-Európával szemben, úgy mint a csinos nőket, a jó termőföldet, az olcsó energiát, majd megüzenik, hogy költözzünk oda, hiszen “közeleg a tél”.

A nizarr videó a világ legjobb helyének mutatja be Oroszországot, ahol nincs semmi probléma és arra buzdítja a nézőket, hogy költözzenek Oroszországba.

Gyönyörű nők, gazdag történelem, vodka, balett, olcsó gáz, olcsó áram és víz, nincs »cancel culture«, tradicionális értékek, kereszténység, vendégszeretet, gazdaság, amely ellenáll szankciók ezreinek
– sorolják az érveket. A vége pedig puszta fenyegetésként hangzik a gázcsapokkal játszó oroszoktól, amikor a narrátor azt mondja, hogy ideje Oroszországba költözni:

Ne késlekedj… A közeleg a tél

– zárul a Trónok harcára hajazó befejezés, ami didergős európai telet ígér. A videó a szovjet időkből származó sarló-kalapácsos ukrán címerrel indul, amikor Ukrajna még Szovjetunió része volt, miközben a narrátor azt mondja, hogy „ez Oroszország”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató