2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kálmán Olga: A kormány megalázó módon bánik családokkal!

A DK-s szóvivő szerint ideje lenne érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a nagycsaládosok igénylés nélkül, automatikusan kapják meg a rezsikedvezményt. Kálmán Olga frakciószóvivő szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta:

bár a nagycsaládosoknak jár a rezsikedvezmény, azt mégis igényelniük kell a kormányhivatalban.


Szerinte azonban „hivatalos ügyeket elintézni gyakorlatilag lehetetlen ebben az országban”. Nem véletlen, hogy eddig a jogosult háromszázezer családból mindössze huszonhatezren éltek a lehetőséggel . Sokan ugyanis nem kaptak tájékoztatást, vagy nem áll módjukban a következő napokan a kormányhivatalban tölteni – fogalmazott. Ők tragikus helyzetbe kerülhetnek – jelentette ki.

A politikus rámutatott: az állam tisztában van vele, hogy ki a nagycsaládos, hiszen ez már a családi pótlék utalásából is nyomon követhető. Szerinte azonban a kormánynak nem áll érdekében megkönnyíteni ezeknek az embereknek az életét. Kálmán Olga úgy fogalmazott: „elképesztő, hogy a magát állandóan családbarátnak nevező kormány milyen megalázó módon bánik valójában a magyar családokkal”. Szerinte ideje lenne érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató