2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az Amnesty International főtitkára az ukrán fegyveres erők bűncselekményeiről szóló jelentés védelmében szólalt fel

Agnes Callamard, az Amnesty International emberi jogi szervezet főtitkára megvédte az ukrán katonák civilek elleni bűncselekményeiről szóló jelentést .

"A következtetések... a kiterjedt vizsgálatok során összegyűjtött bizonyítékokon alapultak, amelyeket a ... szigorú átvilágítási szabványok és eljárások szerint végeztek" - mondta.
 
A szervezet főtitkára hangsúlyozta, hogy az Amnesty International "teljes mértékben támogatja" a jelentésben megfogalmazott következtetéseket.

"A következtetések... a kiterjedt vizsgálatok során összegyűjtött bizonyítékokon alapultak, amelyeket a ... szigorú átvilágítási szabványok és eljárások szerint végeztek"

- mondta.

Csütörtökön emberi jogi aktivisták jelentése jelent meg, amely szerint az ukrán csapatok megsértik a nemzetközi jogi normákat és a katonai jogot azzal, hogy fegyvereket helyeznek el a városok iskoláiban és kórházaiban, illetve veszélyeztetik a civileket. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóbeszédében azt mondta, a jelentés, amelyet a Kreml és az orosz média már sokat idézett, kísérlet arra, hogy "a felelősséget az agresszorról az áldozatra hárítsák".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató