2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jelentős ukrán veszteségekről számolt be az orosz védelmi tárca

Mintegy félezer ukrán katona vesztette életét két, az orosz légierő által végrehajtot precíziós csapásban – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

“Az orosz csapatok, valamint a DNR és az LNR népi milíciák által a Donyecki Népköztársaság Szoledar, Artemivszk és Avdejevka települései közelében végrehajtott aktív offenzívák eredményeként az ukrán fegyveres erők 54. gépesített, 56. és 58. gépesített gyalogos dandárjának egységei elhagyták állásaikat, miután a súlyos veszteségek miatt elvesztették harci képességüket” – olvasható a jelentésben.

Ezenkívül az orosz légierő nagy pontosságú csapásokkal likvidálta az ukrán fegyveres erők mintegy 400 katonáját, eltalálva a 95. légideszantos támadó dandár ideiglenes állomáshelyét Kosztyantyinivka közelében, és akár 130 embert a 92. gépesített dandár állásaira mért csapás során Harkov közelében.

A légvédelmi erők négy ukrán drónt lőttek le a levegőben, és öt rakéta-sorozatvető  lövedéket is elfogtak.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató