2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"Rasszizmus" miatt büntette meg az UEFA a Ferencvárost

Legalább 1000 ülőhelyet le kell zárni a Groupama Arénában a következő hazai nemzetközi meccsen, de a pénzbüntetés sem maradt el. Az FTC továbbá nem árusíthat jegyeket egy jövőbeli idegenbeli találkozóra - ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Ferencváros-Slovan Bajnokok Ligája-selejtezőt követően már kemény büntetést rótt ki a pozsonyiakra a szurkolók viselkedése miatt, ezúttal pedig a magyar együttes ügyét tárgyalták.

Az UEFA hivatalos oldalán megjelent dokumentum szerint a FEB a Fradi szurkolóinak rasszista magatartása miatt 15.000 eurós pénzbírság ot szabott ki,

VALAMINT A GROUPAMA ARÉNA STADIONJÁNAK RÉSZLEGES LEZÁRÁSÁT RENDELTE EL A SORON KÖVETKEZŐ UEFA-MÉRKŐZÉS IDEJÉRE, TEHÁT A QARABAG ELLENI JÖVŐ HETI VISSZAVÁGÓRA. AZ EMLÍTETT RÉSZLEGES STADIONBEZÁRÁS LEGALÁBB 1.000 ÜLŐHELYET ÉRINT A B TRIBÜNÖN.

Arra kötelezték továbbá a Fradit, hogy a következő hazai mérkőzésén “#NoToRacism” feliratú transzparenst helyezzen ki, amelyen az UEFA logója is szerepel.

A döntések között az is szerepel, hogy a szurkolók rasszista magatartása miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli, nemzetközi kupamérkőzésére – ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztették.

További pénzbüntetések sem maradtak el: pirotechnikai eszközök, tárgyak pályára dobálása, sértő jellegű provokatív üzenetek és rongálás miatt

50.000 EURÓT, MÍG 14 000 EURÓT BIZONYOS NYILVÁNOS KÖZLEKEDŐFOLYOSÓK LEZÁRÁSA MIATT KELL FIZETNIE AZ FTC-NEK.

Végül a közlemény azt is megjegyzi, hogy a Ferencvárosi TC-nek 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal, az FTC-szurkolói által okozott károk rendezése érdekében, azaz a pozsonyi stadionba összetört 20 szék miatt.

(Csakfoci)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató