2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

80 zsoldost és 500 ukrán katonát semmisítettek meg az oroszok

A VKS (orosz légierő) megsemmisítette az "idegenlégió" zsoldosait a dnyipropetrovszki régióban - írja a RIA Novosztyi.

Az orosz fegyveres erők több mint 80 külföldi zsoldost semmisítettek meg a Dnyipropetrovszk régióban, és mintegy 500 ukrán fegyverest a Herszon régióban – közölte a védelmi minisztérium.

"A Dnyipropetrovszki régióban található Vyvodove faluban az orosz légierőnek az  Idegenlégió megalakításának fellegvára elleni nagy pontosságú csapása következtében több mint 80 külföldi zsoldos és 11 különleges felszerelési egység semmisült meg." - közölték.

Ezenkívül a VKS megtámadta az Ukrán Fegyveres Erők 63. gépesített dandár 105. zászlóaljának harci állásait Andreevka, Lozovoy és Dolgovy térségében a Herson régióban . Több mint 70 nacionalista halt meg ott, körülbelül 150-en megsebesültek.

A Herson melletti Belogorka térségben a légiközlekedés és a tüzérség érte az Ukrán Fegyveres Erők 46. légimobil dandárjának ideiglenes bevetési pontját. Ennek az egységnek a vesztesége elérte a 400 embert – tette hozzá a Honvédelmi Minisztérium.

A harkovi régióban , Pjatigorszkoje falu környékén a tüzérek megsemmisítettek egy Alder többszörös kilövő rakétarendszereket és amerikai HIMARS-okat.

„Az ukrán csapatok Mikolajiv irányú tömeges veszteségei miatt az 59. motoros gyalogsági és 61. gyalogos jáger dandár, valamint a 35. tengerészgyalogos dandár egységeinek katonái megtagadták a támadásra, elhagyásra irányuló parancs végrehajtását.” – jegyezte meg a katonai osztály.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató