2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Aranyérmes a női kajak kettes 200 méteren

Kiss Blanka és Lucz Anna duója aranyérmet szerzett szombaton kajak kettes 200 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kiss és Lucz pénteken kilenc századdal maradt le a K–2 500 méter A-döntőjéről, ám szombaton talán kárpótolta őket azért a bánatért az élet: K–2 200 méteren remek rajt után hamar az élre álltak, s nem engedték ki az irányítást a kezükből.

A magyar kettős két tizedmásodperccel a spanyol páros, Sara Ouzande és Teresa Portela előtt csapott a célba. Ez persze szabad szemmel alig (ha egyáltalán) látható, így a mindig mosolygós Kiss és Lucz sokáig csak aggódó arccal kerestek bármilyen visszajelzést a partról, sikerült-e, vagy sem.

A célfotó elemzése után aztán visszatért a megszokott vigyor a lányok arcára, Kiss Blanka a partra érve, érzelmeivel küszködve csak azt ismételgette: „Nagyon boldog vagyok, nagyon boldog vagyok.”

Lucz Anna elmondta, a pénteki kiesés miatt szomorúak voltak, de túltették magukat rajta, és csak erre a futamra összpontosítottak. A magyar küldöttségből eddig Kiss és Lucz mellett Bragato Giada és Nagy Bianka is érmet, sőt, érmeket nyert, a duó C–2 200 és 500 méteren is harmadik lett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató