2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

FeGyőr: Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak

A Momentum bukott elnöke Orbán Viktor dallasi beszéde után fakadt ki.

„A miniszterelnök tegnap Dallasban mondott beszédet az amerikai konzervatívok kongresszusán. Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak; károsnak tartom a közéletünkre nézve. Az új politikai nemzedék azonban a valóság pártján áll, ezért az alábbiakban öt hazugságot fogok szembeállítani a valósággal.

Hazugság: »Orbán Viktor a nemzetközi befolyásának és népszerűségének köszönheti, hogy felszólalhatott az amerikai konzervatívok legfontosabb éves konferenciáján, a CPAC-en«

Valóság: A CPAC egyik szponzora a közpénzből fenntartott Alapjogokért Központ. Tehát Orbán a meghívását elsősorban a magyar adófizetők pénzének köszönheti. Ha ez nincs, nagy valószínűséggel meg sem hívták volna.

Hazugság: »Texashoz hasonlóan Magyarországon a szabadság, a függetlenség és a szuverenitás a legfontosabb érték«

Valóság: Bár ezek az értékek kétségkívül fontosak számunkra, magyaroknak, az Orbán-kormányról ez sajnos nem mondható el. A Fidesz 12 éve lábbal tiporja ezeket az értékeket. A szabadságot felszámolták (lásd KATA eltörlése, civilek ellehetetlenítése, közmédia elfoglalása), függetlenség helyett feudális függőségi viszonyokat alakítottak ki, szuverenitás helyett pedig kiárusították Magyarországot az orosz és a kínai hatalmi és gazdasági érdekeknek. Mi sem állhatna távolabb a függetlenségére büszke Texastól, mint az Orbán-rendszer.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató