2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Csekk Katalin is megrettent: nem akar népszavazást az EU-ról

„Teljesen fölösleges politikai hazardírozásnak” tartja a népszavazási kezdeményezést a Momentum hazaárulója.



„Ahogy David Cameron és a britek példája megmutatta, el lehet veszteni egy megnyertnek tűnő népszavazást is, különösen válságban. És Magyarország még a briteknél is sokkal többet veszítene a tagság feladásával: a jövőnket” – fejti ki Facebook-posztjában Cseh, és leszögezi: nem fogják támogatni ezt a népszavazást.

A kommentelők között Ujhelyi István neve is felbukkan: az EP-képviselő, mint írja, attól tart, hogy „inkább valamiféle belső ellenzéki szkander miatt” nem szeretné támogatni a Momentum a kezdeményezését.

Érveinek egyike szerint az „semmiben nem hasonlít a Brexit-szavazáshoz, hiszen jogilag nem a tagságról, hanem egy kötelező érvényű, a tagságot támogató törvény elfogadásáról szól. Vagyis, egy érvénytelen referendum sem kockáztatja hazánk uniós tagságát, de legalább kiugrasztja a fideszes nyuszit a bokorból” – fogalmaz.

Cseh Katalin válaszában viszont aláhúzza, hogy „szó sincs belső ellenzéki szkanderről,” de úgy gondolja, „egy ilyen népszavazás megnyitná az utat az euroszkeptikus indulatok felkorbácsolása előtt, és növelné, nem csökkentené annak az esélyét, hogy kisodródjunk az EU-ból.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató