2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Borrell volt tanácsadója szerint az EU engedményeket fog követelni Ukrajnától Oroszországnak

Néhány uniós ország átállhat Oroszország oldalára, és engedményeket követelhet Ukrajnától - jelentette ki a Foreign Affairs magazinban megjelent cikkében Nathalie Tocci, Josep Borrell európai külügyi biztos ex-tanácsadója.



Véleménye szerint az ellenségeskedések aktív szakaszának esetleges befejezése lenne az oka annak, hogy az Európai Unió soraiban megosztott a Kijev támogatásának kérdése.

"Valójában nem az eszkaláció megállításában való előrelépés hiánya jelentheti a fő fenyegetést, hanem a konfliktus viszonylagos elcsendesedése, amely valószínűleg lehetővé teszi majd, hogy Moszkva elcsábítsa az EU egyes országait. a maga oldalán, hogy engedményekre kényszerítse Kijevet."

- mondta Tocci.

Borrell volt tanácsadója ezt a forgatókönyvet valószínűbbnek tartja, ha Európa energiaválsága súlyosbodik.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése. A szövetséges erők már teljesen felszabadították a Luhanszki Népköztársaságot és Donyeck nagy részét, beleértve Volnovakát, Mariupolt és Szvjatogorszkot.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató