2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Fellebbez a csöves Ryanair a fogyasztóvédelmi bírság miatt

A társaság azt is világossá tette: ha szükséges, az ügyben az EU bíróságaihoz fordul jogorvoslatért.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, ezért 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kell fizetnie. „Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!” – írta Varga Judit.

Haladéktalanul fellebbezést nyújt be a Ryanair minden olyan alaptalan bírság miatt, amelyet a magyar fogyasztóvédelmi hatóság szab ki rá

– közölte a hvg.hu-val a légitársaság. Válaszukból ugyanakkor kiderül az is, hogy a büntetésről hivatalos értesítést még nem kaptak.

„Mint azzal a magyar kormány is tökéletesen tisztában van, az 1008/2008 számú uniós rendelet lehetővé teszi az uniós légitársaságok számára, hogy szabadon határozzák meg az EU-n belüli szolgáltatásaik tarifáit, a nemzeti kormányoknak vagy azok fogyasztóvédelmi hatóságainak ebbe nem lehet beleszólásuk. Az említett uniós jogszabály tiltja meg a magyar kormánynak, hogy visszamenőlegesen utazási illetéket szabjon ki, miközben törvénytelenül próbálja korlátozni a légitársaságok jogát, hogy az ilyen jogalap nélküli adót az utasokra hárítsa tovább” – írta lapunknak a Ryanair.

A társaság azt is világossá tette: ha szükséges, az ügyben az EU bíróságaihoz fordul jogorvoslatért.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató