2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kálmán Olga trükközött a vagyonnyilatkozatával

A DK országgyűlési képviselője, Kálmán Olga élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, és rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét - írja a Magyar Nemzet.

A cikk kiemelte, hogy Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályozásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O. Press Hírszolgáltató Bt.-ről is beszámolt, legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét.

Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világhálóportál-szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik.

EZ A TEVÉKENYSÉGI KÖR EGYÉBKÉNT BIZONYOS ESETEKBEN A JELENLEGI SZABÁLYOZÁS SZERINT HATÁRTERÜLETNEK IS MINŐSÜLHET, HISZEN HA PÉLDÁUL POLITIKAI KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁST VAGY KÖZÉLETI, POLITIKAI TEMATIKÁJÚ NAPILAPOT, KÖNYVET, KIADVÁNYT AD KI A CÉG, AZ AKÁR BELE IS ESHET AZON BEVALLANI KÖTELES GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK KÖRÉBE, AMELYEK BEFOLYÁST GYAKOROLHATNAK A KÖZPOLITIKÁVAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKRE

– írja a Magyar Nemzet a Mandiner cikke alapján.

Hozzáteszik: kérdés az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató