2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Medvegyev: A NATO egy rákos daganat

A korábbi orosz elnök szerint a NATO és az EU célja az, hogy elpusztítsák Oroszországot.

Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke interjút adott a TASZSZ orosz hírügynökségnek. Az interjút a 2008-as, Grúzia elleni orosz támadás évfordulójára időzítették, amelyre Medvegyev elnöksége alatt került sor. 

Medvegyev az interjúba azt mondta: „Az Egyesült Államok bűnös politikáját agresszívan gyakorolják Ukrajnában, a függetlenségét végleg elvesztett Európai Unió aktív támogatásával.”

„A cél ugyanaz – elpusztítani Oroszországot. Innen ered a Nyugat által kezdeményezett rendkívül agresszív, oroszgyűlölő geopolitikai folyamat. A mi válaszunk habár kemény, de alaposan átgondolt”

– tette hozzá.

A lehetséges békekötésről elmondta a korábbi elnök, hogy „ha lehetőség adódik a probléma békés, tárgyalásos megoldására, akkor ezt meg kell lépni. De ha nincs már kiút, akkor erővel kell reagálni. 

„Sajnos mind Grúziában, mind Ukrajnában az országok vezetése nem hagyott más választást Oroszországnak, megszakítva a konfliktusok politikai rendezésének folyamatát. Mi ezért szándékosan a katonai beavatkozás mellett döntöttünk” – jegyezte meg, majd hozzátette, „a NATO Oroszország határai mentén való könyörtelen terjeszkedési vágya, olyan mint egy rákos daganat, globális problémává vált, ami minden értelmes embert megbetegít.”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató