2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Migránsokat rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

A két férfi „önkéntes határvédőként” járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt.

Csongrád-Csanád megyében történt az eset, ahol elfogták az elkövetőket és a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A megyei főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, az apa és fia ellen rablás minősített esetének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. 

A megalapozott gyanú szerint a két férfi „önkéntes határvédőként” járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt. A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázsprayvel, ”money, phone!” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázsprayvel le is fújták.

A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dinárt (több mint 900 ezer forintot) és mobiltelefonokat vettek el. A két férfi később értesítette a rendőröket, a határsértőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, a mobiltelefonokat pedig eldobálták.    

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – ügyészi indítványra – a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató