2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tüntetést szervezett a Kossuth térre a Momentum, de csak közös rajzolgatás lett belőle

A Momentum hétfő délután fél kettőre (épp fél órával a rendkívüli ülés kezdőidőpontja utánra) „demonstratív sajtótájékoztatót” szervezett a Parlament elé.

A Facebookon meghirdetett esemény szerint arra buzdítják az embereket, hogy üzenjék meg a kormánynak, hogyan érinti őket a katatörvény, a rezsinövelés és az emelkedő árak.

A az újságírókon, a politikusokon és a momentumos mellényben lévő pár aktivistán kívül senki nem volt, ezért elkezdtek rajzolgatni, mint az ovisok.

Kiraktak molinókat, amire felírták, hogy mit üzennek Orbán Viktornak. Egyebek mellett ilyen feliratok születtek:

„Hazugságra nem lehet jövőt építeni!”
„És a vendéglátás?”
„Hazudott már eleget, elég volt!”
„Háromszor verjük ezt majd rajta vissza!”



Aztán az ülésteremből megérkezett a térre Gelencsér Ferenc Momentum-elnök, Orosz Anna, Hajnal Miklós és a párt több országgyűlési képviselője is. Hajnal Miklós arról beszélt, hogy több százezer kisvállalkozó vállalkozását tette tönkre a kormány. A fideszes képviselők nem jelentek meg hétfőn a parlamentben, inkább nyaralgatnak, jachtozgatnak – mondta.

A molinókkal a Parlamenttől csak a Momentum képviselői indultak el Orbán Viktor hivatala elé. Ők nagyjából három órára értek az üzenetekkel a Karmelitához, ahonnan élő videóban jelentkeztek be, amiben azt mondták, azért feszítik ki a miniszterelnök hivatala elé a molinókat, hogy „amikor hazatér Orbán Viktor a nyaralásából, akkor lássa azt, hogy mit üzen neki a magyar nép.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató