2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tóth Gabi: Egy hangos, szűk réteg gyűlölködik, akik liberálisnak mondják magukat

„Az identitásunk, hitünk, kultúránk megőrzése a megmaradásunk záloga” – fogalmaz az Origónak adott interjújában Tóth Gabi énekesnő, aki erdélyi turnéjáról, valamint az őt ért támadásokról is beszélt a lapnak.

„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk”

Mint az énekes az interjú során fogalmaz:

az az álmom, hogy eljön majd az idő, talán nem is olyan sokára, amikor rólunk vesznek példát a nyugati országok.

Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk. Meggyőződésem, hogy a magyaroknak nincs párja a világon” – húzza alá. „Különlegesek, egyediek vagyunk, tele tehetséggel, szorgalommal, és elképesztő kulturális hagyományokkal” – teszi hozzá Tóth Gabi.

Az őt ért támadásokról, és a „hangos kisebbségről”

Az őt ért támadásokról szólva a művész elárulja, az adott számára erőt, hogy tudta, „ez csak a társadalom szűk rétege, akik azonban nagyon hangosak. Úgy éreztem, hogy a valóságot akarják meghamisítani”.

Az énekes arra is kitér: „a helyzet az, hogy soha nem titkoltam, hogy honnan jöttem, milyen értékrendet vallok magaménak, hogy látom a világot.” Felidézi: „már 2012-ben énekeltem a Nemzeti dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek nem tűnt föl.”

Mint fogalmaz: „aztán

a hangos kisebbség megkérdőjelezte, hogy én őszintén ebben hiszek-e. Elképesztő vehemenciával jöttek nekem a magukat el- és befogadóknak vallók. Én pedig azt mondtam: Tudjátok mit? Igen!

Ez az én értékrendem. Ez volt az én coming outom. Mert látom, hogy felborult az egyensúly.” Az énekesnő szerint

erőszakosan próbál egy bizonyos kör különböző ideológiákat lenyomni a torkunkon. Mintha a talpáról a tetejére borult volna föl a világ, alapvető értékeket kérdőjeleznek meg,

olyan dolgok történnek, amit néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna. Nyugat-Európa pedig élen jár ebben.” „Anyaként én már a kislányomért is felelősséggel tartozom, nagyon nem mindegy, hogy milyen világban nő föl” – fogalmaz a művész.

„Egyet azonban nem értek, mégpedig azt, hogy ha valaki liberálisnak mondja magát – ahogy a gyűlölködők és lázítók nevezik magukat –, miért nem tudnak az én értékrendem mellett szó nélkül elmenni?

Miért állítják magukról, hogy elfogadóak, ha nem azok?”

– veti fel a kérdést Tóth Gabi.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató