2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ungár Peti fejszével vonult az Agrárminisztériumhoz

„Mutassuk meg, hogy nagyon sokan vagyunk” – mondta az LMP politikusa.

Múlt héten jelent meg a kormányrendelet, amely megváltoztatta a fakitermelés szabályait. A kormány célja az volt az új szabályozással, hogy elegendő tűzifát biztosítsanak a téli időszakra. Emiatt háborodott fel az LMP, ezért Ungár Péter baltával a kezében szólal fel az Agrárminisztérium előtt – írja az Index.

Az új szabályozás felháborodást keltett, az LMP petíciót is indított a rendelet visszavonására. Az Agrárminisztérium erre reagálva közleményt adott ki, amelyben Nagy István agrárminiszter leszögezte, hogy az erdőgazdálkodás fontos része az energia-vészhelyzet megoldásának, ezért a kormány a tűzifa biztosítása érdekében enyhítette a fakitermelés szabályait.

A fa kitermelése továbbra sem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet, és nem rontja az erdők természeti állapotát sem”

– tette világossá az agrárminiszter.

Az LMP országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett azonban kiemelte: „nincs más olyan kormány Európában, amely fakitermeléssel, erdőirtással próbálná megoldani az energia-veszélyhelyzetet, mert ez valójában nem is megoldás, csak rövid távú kárenyhítés”.

Most Ungár Péter, az LMP politikusa fejszét vitt az Agrárminisztériumhoz, ezzel tiltakozva a kormány rendelete ellen. A sajtótájékoztatón elmondta a politikus: „Semmilyen szakmai érvet nem tudott felsorakoztatni a mögöttünk lévő Agrárminisztérium.” Hozzátette: „A mögöttünk lévő Agrárminisztérium politikai vagdalkozásba kezdett, amikor civil szervezetek, az LMP és egyéb zöld magánszemélyek kifejezték, hogy ez súlyos természetpusztítás.”

Emellett bejelentette Ungár Péter, hogy pénteken, fél hatra tüntetést szervez az LMP a Kossuth-téren. „Mutassuk meg, hogy nagyon sokan vagyunk” – mondta a politikus. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató