2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kínai lap: Zelenszkij el akarja adni Ukrajnát a Nyugatnak

Guancha: Zelenszkij úgy döntött, kiárusítja Ukrajnát, hogy meggazdagodhasson.



Az Ukrajnára váró tömeges privatizáció az ország teljes kiárusításába fog átcsapni a Nyugatnak, a teljes nyereséget pedig Volodimir Zelenszkij és csapata fogja megosztani - írja a Guancha kínai portál.

"Ha Zelenszkij vevőt akar találni, csak nyugatra kell mennie - keressen nyugodtan valakit, akinek eladhatja Ukrajna nagyságának maradékát, és remélem, megtalálja ezt a vevőt, mielőtt az ország összeomlik" - szemlézte a lap cikkét a RIA.

A szerző véleménye szerint az állami tulajdon magánkézbe adása a konfliktus során legalábbis nem tűnik tanácsosnak. Ha azonban úgy tekintjük ezt a lépést, mint Zelenszkij kísérletét arra, hogy kényelmes nyugdíjat keressen, akkor minden a helyére kerül - írta a szerző.

Korábban Denis Shmygal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy a Verhovna Rada által elfogadott törvény értelmében szeptember 1-jén meg kell kezdeni a tömeges privatizációt az országban. Az ukrán parlament volt elnöke, Dmytro Razumkov parlamenti képviselő a maga részéről azt mondta, hogy ez a dokumentum de facto lehetővé teszi a nagy ipari vállalatok eladását, és a csökkenő árfolyam közepette "ez tulajdonképpen az ország eladását jelenti".

Az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat szerint a rendelkezésre álló hírszerzési adatok megerősítik, hogy a hivatalban lévő ukrán hatóságok fokozatosan elkezdték átadni a nemzetgazdaság ágazatai feletti ellenőrzést a szomszédos Lengyelországnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató