2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Németországban még 3000 migránsnak találtak helyet

A német kormány beleegyezett abba, hogy akár 3500 migránst is fogadjon Olaszországból az Európai Unió tavaly elfogadott, a migránsok újraelosztását célzó rendszer első lépéseként.

Németország várhatóan valamikor augusztusban veszi majd át az első migránsokat Olaszországból, és mindeddig legalább 3500 új bevándorló befogadását vállalta. Németország egyike annak a 13 államnak, amelyek megállapodtak, hogy több mint 8000 migránst vesznek át többek közt Olaszországtól, hogy így csökkentsék az Európai Unió határai mentén fekvő államokra nehezedő nyomást.

A német szövetségi belügyminisztérium szóvivője szerint „a szükséges egyeztetések már folyamatban vannak” az első olaszországi migránsok fogadásával kapcsolatban – írja az InfoMigrants című, az Európai Unió által fenntartott honlap.

Az Európai Unió eredetileg egy „kötelező szolidaritási mechanizmust” javasolt még 2020 szeptemberében, és javaslatuk értelmében az egyes államok felnőttenként 10 ezer eurós, kísérő nélküli gyermekenként pedig 12 ezer eurós kompenzációt kapnának. Míg 13 uniós tagállam megegyezett abban, hogy a javasolt rendszeren keresztül önként befogadja a migránsokat, mások bírálták azt, köztük a magyar miniszterelnök is.

(Demokrata)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató