2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt a dráma: Kilép a Jobbikból a párt Pest megyei elnöke, követi a bohócot

Zágráb Nándor, nagykőrösi önkormányzati képviselő számára

„Jakab Péter kiszorítása a jobbikból volt az utolsó csepp a pohárban!”

– olvasható a közleményében.



A politikus a mai nappal lemondott a Pest megyei elnöki tisztségéről és a felügyelő bizottsági tagságáról, valamint kilépett a pártból.

A közleményben megköszönte a „bajtársainak” a közös élményeket. A döntését pedig azzal indokolja, hogy a Jobbik egy „Európa-párti” pártból beállt az „Európa egységét veszélyeztetők táborába”. Ennek az oka szerinte a most benyújtott népszavazási kezdeményezés.

Úgy gondolja Zágráb, hogy „fel lehet tenni a kérdést, hogy Gyöngyösi Márton felkészületlensége, vagy Magyarország Európából való kiszakítása az indítvány mozgatórugója?” Mert szerinte nem derült ki az igazság a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban, viszont véleménye szerint a Jobbik elveszíti az Európa-párti szavazóit, valamint a Jobbik „felsorakazik a két másik Európa-ellenes párt, a Fidesz és a Mi Hazánk mell”.

Gyöngyösi Márton a Pest megyei elnök szerint hátba támadta Jakab Pétert, a „Jobbik legnépszerűbb politikusát, a vidék hangját”.

„Csatlakozom Péterhez, maradunk a nép pártján!”

– zárta a gondolatait.

Jakab Péter mindeközben tegnap bejelentette, hogy hivatalosan is kilépett a Jobbik-frakcióból, de nem adja vissza a mandátumát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató