2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kövér: Hol a Kelet, hol a Nyugat "harapott belénk", így neveltek életre bennünket

Üzenetnek és példának nevezte minden nyugati és keleti népnek a Kurultajt az Országgyűlés elnöke szombaton Bugacon, a rendezvény megnyitóján. Kövér László emellett hevesen ostorozta a nyugati világ "szellemi bérgyilkosait", akik meg akarnak másokat fosztani hagyományaiktól és hitüktől.



"A Kurultaj hagyományőrző rendezvény nemcsak a hun, türk rokontudatú népek ünnepe, hanem egyben üzenet és példa is minden nyugati és keleti nép számára, amelyből mindenki bölcsességet és önbizalmat meríthet" - közölte Kövér László. 

Volt amikor a Kelet, máskor a Nyugat "harapott belénk" az elmúlt ezer évben. Így neveltek életre bennünket, ezért vagyunk ma is erősek és életrevalók 

- fogalmazott az Országgyűlés elnöke, aki hozzátette: keletről és nyugatról is megpróbálták arra kényszeríteni a magyarságot, hogy adja fel a másik égtájról származó kultúráját és tagadja meg gyökereit. Majd a házelnök úgy fogalmazott, hogy a magyarok nem megtagadni, hanem mindig is összekötni akarták a Keletet és a Nyugatot. Ezzel arra utalt, hogy ezért kapta a a kompország elnevezést Magyarország.

A komp igazi rendeltetése: mozgásban lenni és összekötni a partokat, égtájakat, kultúrákat és érdekeket. Az önmagunkban bízó magyarok sorsa az "útközbeni boldogság"; örök mozgásban összekötni Keletet és Nyugatot - hangoztatta.

"Amikor a Kelet és a Nyugat szembekerült, hanyatlást, ha együttműködtek, a felemelkedés esélyét hozta a magyaroknak"

- tette hozzá. Kövér László arról is beszélt, hogy jelenleg két olyan háború is zajlik, amelynek súlyos egzisztenciális kihatása lehet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató