2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Jobbikosok Jakabnak: közösségünk felnézett rád és követett, de add vissza a mandátumot

A Jobbik országos választmányi ülést tartott szombaton, ahol a szervezet tagjai egy szavazáson egyhangúlag arról döntöttek, hogy „felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”, írja közleményben a Jobbik.



Jakab Péter pénteken a parlamenti mandátuma megtartását úgy indokolta, hogy „én nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szereztem mandátumot minden ellenzéki szavazó jóvoltából”. Másrészt szerinte „egy olyan Jobbik-elnökség kéri vissza tőlem a mandátumot, amely a saját elnökét a tagsággal is szembemenve megpuccsolta, kiszolgálva ezzel a Fidesz érdekeit”.

A Jobbik közleményében most azt is írja, „ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől, és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató