2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A kínai hadsereg újabb hadgyakorlatot kezd Tajvan közelében

A kínai hadsereg rendszeres hadgyakorlatba kezdett Tajvan partjainál válaszul a Tajpej és Washington közötti összejátszásra – mondta Wu Qian, a kínai védelmi minisztérium szóvivője, akinek szavait a minisztérium WeChat oldalán idézik.

Így kommentálta az amerikai kongresszusi képviselők küldöttségének szigetországi látogatását.



"A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Keleti Harcparancsnoksága közös harci gyakorlatokat és járőrözést szervezett Tajvan körül a hadsereg különböző ágainak részvételével, ami döntő visszautasítás és elrettentés a tajvani-amerikai összejátszástól" - mondta Wu Qian .

Hozzátette, hogy a kínai hadsereg továbbra is javítja harci kiképzését, hogy szilárdan megvédje Kína szuverenitását és területi integritását, és határozottan elnyomja a tajvani szeparatizmus és a külső beavatkozások minden formáját.

Wu Qian szerint az amerikai lépések súlyosan sértik az "egy Kína elvét" és a három közös Kína-USA közleményben foglaltakat.
 
"Kína szuverenitásának és területi integritásának megsértése, rossz jelzés adása a "Tajvan függetlenségét" hirdető szeparatista erőknek, teljesen lefedve az Egyesült Államok arcát, mint a béke és a stabilitás megsemmisítőjét a Tajvani-szorosban" - mondta a szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy Tajvan Kína része, és a külföldi erőknek nem szabad beavatkozniuk ebbe az ügybe.
 
"Figyelmeztetjük az Egyesült Államokat és a Tajvani Demokratikus Progresszív Pártot, hogy kudarcra vannak ítélve azok a kísérletek, amelyek Tajvan segítségével próbálják átvenni az irányítást a Kínai Népköztársaság felett. Az Egyesült Államokra támaszkodni a függetlenségért egyenlő az öngyilkossággal" - zárta mondandóját Wu Qian.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató