2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin üdvözlő levélben köszöntötte Észak-Koreát és Kim Dzsong Unt

A két ország az észak-koreai média szerint egyre szorosabbra fűzné kapcsolatait.

Észak-Korea és Oroszország azon dolgozik, hogy javítson a két ország kétoldalú diplomáciai kapcsolatrendszerén – adta hírül az észak-koreai KCNA hírügynökség a Guardian beszámolója szerint.

Vlagyimir Putyin Észak-Korea „felszabadításának” napjára írt üdvözlő levelet Kim Dzsong Unnak, amiben arról írt, hogy a két ország kapcsolatainak szorosabbra fűzése mindkettejük érdekét szolgálná, valamint hozzájárulna a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai térség biztonságának és stabilitásának megőrzéséhez.

A Guardian arról írt, hogy Kim Dzsong Un válaszlevelében az orosz-észak-koreai barátságot a Japán feletti második világháborús győzelemtől számítja. Az észak-koreai vezető szerint Oroszország és Észak-Korea stratégiai és taktikai együttműködése és szolidaritása új szintre emelkedett, mióta ellenséges katonai erők provokálják őket.

Észak-Korea azon kevés országok egyike, akik elismerték Donyeck és Luhanszk régiók függetlenségét, egyúttal nyíltan támogatják Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató