2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Potocskáné a menstruációs szegénységre hívta fel a figyelmet

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese hivatalos Facebook-oldalán hívta fel követői figyelmét a menstruációs szegénységre, mely sajnos ma is sok lányt és nőt érint Magyarországon.

A politikus azzal kezdte bejegyzését, hogy miközben a “hanyatló” nyugaton van olyan ország, ahol a női higiéniai termékeket ingyenesen biztosítják, addig Magyarországon továbbra is havi több ezer forintos kiadást jelenthet a folyamatosan dráguló betétek, tamponok és hölgykelyhek beszerzése a nehéz napokra.

 A Jobbik elnökhelyettese rámutatott, magyar lányok és nők ezrei élik meg szégyenként nőiségüket, mert minden akaratuk ellenére egészen egyszerűen anyagi okok miatt nem tudják beszerezni a szükséges menstruációs termékeket, hangsúlyozva, hogy még most, 2022-ben is vannak olyanok, akik azokon a napokon elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni.

“Az Orbán-kormány szeret visszautazni az időben – elég ha az iskolák fatüzelésre történő visszaállítására gondolunk – így nem lennék meglepve, ha előjönnének azzal a “formabontó” ötlettel, hogy nem kellenek ezek a modern vívmányok, régen is jók voltak a mindenféle rongyok a menstruációs balesetek elkerülése érdekében. Ennek még a gondolata is megalázó és szégyenteljes!”

– tette hozzá.

Potocskáné kiemelte, annak ellenére, hogy ez egy fontos téma, a menstruációs szegénység még mindig tabu Magyarországon, pedig sokkal több nőt érint, mint gondolnánk.

Ennek okán a politikus kijelentette, a Jobbik továbbra is fenntartja azon javaslatát, hogy a kormány csökkentse a női higiéniai termékek áfáját a kedvezményes kulcsra, illetve, hogy a védőnői és családsegítő hálózat javaslatára a kormány biztosítson ingyenesen betéteket, tamponokat a leginkább rászorultaknak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató